יום ראשון, 2 באוקטובר 2011

כוסמת / קינואה / גריסים

המתכון למנה אחת - יש להכפיל את הכמויות במספר המנות הרצויות.


1. מניחים סיר על אש קטנה, ושופכים לתוכו 3 כוסות מים.
2. לאחר כ-10 דקות, מוסיפים למים קורט מלח, ובוחשים מעט.
3. לאחר עוד כ-10 דקות, שופכים לסיר 1 כוס גדושה של כוסמת או קינואה או גריסים, מערבבים ומכסים את הסיר.
4. כעבור כ-10 דקות נוספות, טועמים. 
5. אם מחליטים להוסיף מלח, אז שוב מערבבים וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות, ומכבים את האש.
6. אם מחליטים שאין צורך בהוספת מלח, מכבים את האש.
7. משאירים את הסיר סגור וממתינים כ-20 דקות, עד שהכוסמת או הקינואה או הגריסים, יספחו לתוכם את כל המים שבסיר ויהיו מוכנים לאכילה.
8. אין צורך לתבל את שלושת התוספות האלה, למעט מלח, היות וטעמם הטבעי, עשיר, שישתלב עם הטעמים השונים של המנות העיקריות.


כדאי לדעת:
הכוסמת - עשירה בוויטמינים, מינרלים וחומצות אמינו, ואחוז השומן בה מזערי, למי שזה חשוב.
הקינואה - דלה בפחמימות ועשירה בחומצות אמינו. חשיבותה רבה לחיזוק מערכת החיסונית והעיכול, ואינה מכילה גלוטן.
הגריסים - דלים מאוד בשומן רווי ועשירים בסיבים תזונתיים, מייחסים להם יכולת לסייע בהשמדת תאים סרטניים.



הערה:
הכוסמת, הקינואה והגריסים, מתאימים גם כמצע לסלט ירוק.


בתיאבון.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה