יום ראשון, 2 באוקטובר 2011

אנטיפסטי

1. מניחים את הסיר על האש ומכסים את תחתית הסיר בשמן (רצוי, שמן זית כתית מעולה).
2. פורסים בצל 1 גדול, לרצועות אורך דקות, ומכניסים לסיר.
3.מוסיפים קורט מלח ומערבבים. בזמן שהבצל על האש מכינים את שאר הירקות.
4.פורסים 1 פלפל מתוק ירוק ועוד 1 פלפל מתוק אדום, לרצועות אורך דקות.
5. פורסים 1 קישוא בינוני לרצועות אורך דקות. אם הקישוא ארוך, חוצים אותו לשניים במרכז. (רצוי שהקישוא לא יהיה רך),
6. מכניסים את הפלפל והקישוא לסיר ולא מערבבים - סוגרים את הסיר ונותנים לירקות להתבשל עוד כ-10 דקות.
7. כעת מוסיפים מלח דק ופלפל שחור טחון דק, לפי הטעם, ומערבבים קלות. להשתדל לא למעוך ולשבור את הירקות.
8. סוגרים את הסיר וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות.
9. הירקות אמורים להיות מבושלים נא.
10. כידוע, ירקות פולטים נוזלים, ואפשר לסננם לפני ההגשה, אך אפשר גם להגיש את הירקות עם הנוזלים, למי שאוהב לטבול את הלחם, כמוני.
11. המנה מוגשת על מצע של קוסברה ו/או פטרוזילייה קצוצים טרי.

אם נותרו לכם נוזלים בסיר
אפשר להוסיף ל-1 כוס נוזלים, כף של דבש תמרים (סילאן) ולבחוש היטב.
קיבלתם רוטב עשיר ובריא, להעשיר בו פירה תפוח אדמה.

בתיאבון.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה