יום שבת, 7 בינואר 2012

כיסונים במילוי פיקנטי

שלב א'
הכנת הבצק למילוי 


שלב ב'
הכנת המלית


לפניכם 4 סוגי מלית למילוי הכיסונים:


מלית על בסיס טרד
1. חולטים את הטרד במים רותחים
2. קוצצים את הטרד גס
3. מזהיבים בצל קצוץ במחבט משומן ומוסיפים קורט מלח 
4. מערבבים את הבצל עם הטרד ומוסיפים קורט פלפל שחור טחון ופלפל אדום חריף


מלית על בסיס בטטה
1. שוטפים את הבטטה ומבשלים עם הקליפה 
2. מועכים את הבטטה עם הקליפה
3. מזהיבים בצל קצוץ במחבט משומן ומוסיפים קורט מלח 
4. מערבבים את הבצל עם מחית הבטטה ומוסיפים קורט פלפל שחור טחון ופלפל אדום חריף

מלית על בסיס חצילים
1. שורפים  חציל על האש
2. מנקים את החציל מקליפתו ומועכים
3. מזהיבים בצל קצוץ במחבט משומן ומוסיפים קורט מלח 
4. מערבבים את הבצל עם מחית החציל ומוסיפים קורט פלפל שחור טחון ופלפל אדום חריף

מלית על בסיס דלעת
1. מרתיחים את הדלעת עם הקליפה
2. בעזרת כף מפרידים את הדלעת מהקליפה ומועכים
3. מזהיבים בצל קצוץ במחבט משומן ומוסיפים קורט מלח 
4. מערבבים את הבצל עם מחית הדלעת ומוסיפים קורט פלפל שחור טחון ופלפל אדום חריף


הערה:
ניתן לשדרג כל מלית, ע"י הוספת פלפלים קלויים קצוצים דק, שהושרו במרינדה חמוץ מתוק.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה