יום שבת, 7 בינואר 2012

הכנת בצק למילוי.

שופכים לתוך קערה:
שלושת רבעי כוס קמח, קורט מלח, וכפית שטוחה של שמרים - מערבבים היטב.
תוך כדי מוסיפים:
כוס חלב סויה, ורבע כוס שמן, 
(מומלץ שמן זית כתית מעולה)
בוחשים עד לקבלת מרקם אחיד של בצק 
ואז מכסים את הבצק בתוך הקערה עם בד, למשך כשלושת רבעי שעה, כדי שהבצק יטפח.


מחלקים את הבצק לכדורים בגודל של כדורי פינג פונג.
ושוב מחסים עם בד ומחכים עוד כרבע שעה.


כעת, מרדדים כל כדור בנפרד למשטח דק מאוד.


ואז צרים בבצק המרודד צורות עגולות או מרובעות באמצעות כוס או צלוחית או כל כלי אחר.


לציין, כי לאחר שצרים את הצורות, נותר בצק עודף.
אוספים את הבצק העודף ויוצרים ממנו שוב כדורים, ושוב מרדדים וצרים צורות, עד שנעשה שימוש בכל הבצק.  


מניחים את המלית שהכנו בתוך הצורות שצרנו, מקפלים ולוחצים באצבעות מסביב, כדי לסגור את המלית בתוך הבצק 
(אפשר שהכיסונים יראו כמו אוזני המן או חצי ירח או כיס)


כעת,
משמנים תבנית בשמן
מניחים בתבנית את הכיסונים זה ליד זה באופן שלא יגעו האחד בשני, 
מחממים את התנור משך רבע שעה בחום בינוני 
ואז מכניסים את התבנית למשך רבע שעה


ה ע ר ה
הכיסונים יכולים לשמש למילוי גם של מנות עיקריות וגם של מנות אחרונות.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה