יום שבת, 7 בינואר 2012

פירות מטוגנים בשמן קוקוס

המתכון לסועד אחד - יש להכפיל הכמויות במספר הסועדים הרצוי
פורסים לריבועים קטנים, 3 סוגי פירות טריים שאוהבים, שלא פולטים מים רבים, כמו: בננה, תפוח עץ, אננס, גויאבה, תאנה, תמרים, מנגו, אפרסק, אפרסמון וכד'.


מניחים מחבת עם משטח רחב על אש קטנה, ומכסים את תחתית המחבת בשמן קוקוס. (בחורף שמן הקוקוס נוטה להתקשה)


כאשר שמן הקוקוס התחמם, מוסיפים למחבת:
 1 כף קינמון, 1 כף טחינה ו- 1 כף סילאן, מערבבים וממשיכים לחמם עוד כ-3 דקות.
ואז מוסיפים למחבת כמות מתערובת הפירות שהכנו, שתכסה את תחתית המחבת (לא יותר).
מטגנים כ- 10 דקות, ומפנים את המחבת להמשך טיגון, עד לסיום התערובת כולה.
מניחים את כל הפירות שטוגנו בקערת זכוכית, ושופכים עליהם את הרוטב שנותר במחבת.
מכניסים למקרר לכשעה.
הערה
בהכנה של מספר מנות -
לאחר 3 טיגונים, מסיימים ומחדשים את החומרים במחבת להמשך הטיגון.


בעת ההגשה:
מכסים את המנה המוגשת בקצפת צמחונית
מעל הקצפת מפזרים בנדיבות רבה גרעיני רימון בעונה
או חמוציות


הערה:
ניתן להכין את המתכון גם מפירות יבשים
ובמקרה כזה, יש להמיר את גרעיני הרימון בתערובת שבבי קוקוס ושקדים
ולוותר על הקצפת.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה