יום שבת, 7 בינואר 2012

קציצות תפוח אדמה ברוטב מטבוחה

בטרם ניגשים להכנת הקציצות מכינים את המטבוחה


אופן הכנת הקציצות
(הכמות ל-2 סועדים)


פורסים 2 בצלים, גודל בינוני (1 לבן, 1 אדום) לסהרונים
מניחים במחבת ומזהיבים בשמן זית כתית מעולה וקורט מלח.


מגרדים לתוך קערה עמוקה במגרדת עם נקבים גדולים
2 תפוחי אדמה גודל בינוני
1 גזר גדול
1 קישוא גדול
לקצוץ דק דק, 1 פלפל ירוק בשרני
ואם אוהבים פיקנטי - להוסיף פלפל חריף גדול שלם, קצוץ דק דק.


כעת מוסיפים לקערה:
את הבצל שהוזהב עם השמן שבו טוגן
כוס קינואה
כוס פטריות טריות חתוכות דק
כוס קמח אורז
כוס ירק קצוץ (פטרוזיליה ו/או כוסברה ו/או שמיר)
תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל שחור וכמון


הערה: אין להוסיף מים, מאחר והירקות פולטים מים די הצורך.
מערבבים את התערובת עד לקבלת מרקם אחיד מגובש. 
אם התערובת עדיין נוזלית, להוסיף קמח תפו"א עד לקבלת מרקם בצקי.


מחממים שמן לא עמוק במחבת
צרים קציצות קטנות שטוחות ועגולות
ומטגנים משני הצדדים
הקציצות שמתקבלות מהכמות לעיל הן כ- 10 יחידות


הערה:
אפשר להגיש את הקציצות גם ללא הרוטב, כמנה עיקרית.


כעת מניחים עוד מחבת על האש
מכסים את המשטח של המחבת בשמן זית כתית מעולה,
מחממים קצת את השמן, 
ואז שופכים לתוכו מצקת עם מטבוחה
ומניחים את הקציצות בתוך המטבוחה כמשטח, 
מחכים לרתיחה קלה.


מומלץ להגיש עם המחבת.











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה