יום שני, 10 באוקטובר 2011

כריכוניי בטטה

המתכון למנה אחת - יש להכפיל את הכמויות לפי מספר המנות הרצויות.
המילוי לכריכונים
פורסים: 
תשיעית בלוק טופו לפרוסות מלבן דקות (תשיעית זה ריבוע אחד לאחר שחילקנו את הבלוק ל-3 חלקים לאורך ולרוחב) 

1 קישוא לפרוסות עגולות לא דקות במיוחד

מכניסים את כל הפרוסות להשריה במרינדה חמוץ-מתוק, למשך כחצי שעה.

בזמן שהמילוי מושרה, מכינים את הבטטה:

1. מניחים מחבת עם מעט עומק, על האש, ומכסים את תחתית המחבת בשמן (רצוי שמן זית כתית מעולה).
2. שוטפים בטטה 1 עבה, מסירים שטחים פגועים, אך לא מקלפים. פורסים לרוחב פרוסות עגולות בעובי של כ- 2 מ"מ.
3. מומלץ בטטה בצבע כתום כהה, שמתיקותה גבוהה יותר מזו של בטטה בצבע כתום בהיר.
4. לאחר כ-5 דקות, שהשמן התחמם, מניחים את פרוסות הבטטה אחד ליד השני,  וממשיכים לטגן על אש קטנה למשך כ-10 דקות, ללא תבלינים, ואז הופכים אותם, ומבשלים עוד כ-10 דקות. 
5. נועצים מזלג לבדוק שהבטטה מבושלת נא, ואז שולפים את הפרוסות ומניחים על נייר סופג שמן.


כעת מניחים לתוך המחבת שהתפנה, את פרוסות המילוי שהושרו במרינדה.
כעבור כ-10 דקות, הופכים את הפרוסות.
וכעבור כ-5 דקות, שופכים מעל את המרינדה שנותרה בקערה.
מבשלים עוד כ-15 דקות, על אש קטנה.
זהו... 


וכעת ניגשים להכין את הכריכונים.


מניחים פרוסות בטטה על צלחת.
שולפים מהמרינדה שבמחבת:
1 פרוסת טופו,
1 פרוסת קישוא, 
ומניחים זה על זה, מעל כל פרוסת בטטה.
מסיימים בפרוסת בטטה מעל.
(מנה לאדם היא - כ-5 כריכונים)


לקישוט:
1. מזליפים טיפת טחינה גולמית על כל כריכון, הטחינה משמשת כדבק לקישוט, ומניחים על הטחינה פרוסת פטריה לבנה.
2. אפשר לעטר את הצלחת סביב הכריכונים, עם המרינדה שנותרה במחבת. 


כדאי לדעת
הבטטה עשירה בוויטמינים ומינרלים



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה