יום שני, 10 באוקטובר 2011

אבוקדו עם כבושים

המתכון למנה אחת - יש להכפיל את הכמויות במספר המנות הרצוי.


שלב א'
מומלץ לא לקלף את האבוקדו, אלא:
1. לחתוך את האבוקדו ל-2 חצאים.
2. לשלוף את הלגעין מתוכו.
3. באמצעות כפית קטנה לשלוף את תוכן האבוקדו עד שנותרת קליפה ממש דקה.
4. ואז מכינים מחית.


שלב ב'
להכין מראש ירקות ו/או פירות כבושים, בטעם שלכם... 
הטעם שלי: 
לימון כבוש בטעם ביתי, ומלפופנים מוחמצים על בסיס בלח בטעם ביתי.


מרסקים את הכבושים שבחרתם,
או קוצצים אותם דק, דק מאוד... 


שלב ג'
מוסיפים למחית האבוקדו:
3 כפות גדושות מהכבושים שריסקנו
3 כפות מהמים של הכבושים
כף שמן זית כתית מעולה
וזהו... לא מוסיפים תבלינים כל שהם...
מערבבים היטב, ומשטחים את המחית על צלחת. 


לקישוט
מפזרים מעל ירק קצוץ (פטרזילייה ו/או קוסברה ו/או נענה)


כדאי לדעת
אבוקדו הוא גם טעים וגם בריא





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה