יום שבת, 7 בינואר 2012

חג פסח - טבעוני

קערת הסדר בשולחן טבעוני:
3 מצות
ביצה - התחליף המוצע: פטריות שמפיניון, הן גם לבנות וגם מעוגלות ונראות כמו ביצה חצויה.
שולפים את גבעול הפטרייה, ומזליפים לתוך החלל שנוצר, מחית בטטה או גזר
מגישים לכל סועד פטרייה אחת גדולה או שתי פטריות קטנות. 
חרוסת - מכינים מתמרים ושקדים טחונים. מניחים בקערת הפסח צלוחית חרוסת ותוקעים בחרוסת את גבעולי הפטריות. כל סועד מקבל גבעול ועליו חרוסת. אוכלים את החרוסת יחד עם הגבעול. 
כרפס - מסומל ע"י עלי סלק אדום, שהופרדו מהגבעול.  
זרוע - התחליף המוצע: פיסול זרוע מירקות קשיחים, כגון: גזר, לפת, וכד', ואפשר גם לפסל את גבעולי הסלק. מכינים לכל סועד זרוע אישית.
מרור - מקומו במרכז הקערה, והוא מסומל ע"י קלחי חסה, אך יש מי שמעדיף את שורש החזרת כמרור, ואפשר גם להשתמש בשומר.
חזרת - מכינים מסלק אדום וחזרת.
כ"כ, יש להכין מים מהולים במלח - לטבול בהם את המרור, הזרוע, הכרפס והפטריות.

ביעור חמץ יש לעשות גם מהלב
החמץ משול ליצר הרע.
כאשר יצר הרע שוכן בלב אדם, הוא מושל בו ומובילו.
כל יהודי מצווה להגביר את היצר הטוב שבו על היצר הרע,
עד כי היצר הרע לא יראה במעשיו ולא ידור במחשבותיו,
ואז היצר הרע לא יוכל למשול בו.
לכן, חובה לבער את החמץ גם מלבנו.


מצווה גדולה : לארח בליל הסדר מי שאין לו. 


חג פסח שמח וכשר.


אל הקוראים:  אתם יותר ממוזמנים להציע תחליפים משלכם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה